1990

Introductie van de Thaise kat door Oost-Europese en Duitse fokkers – het brede en gezonde genetisch potentieel leidt tot erkenning als een apart ras door de World Cat Federation (WCF). Europa’s grootste overkoepelende organisatie. Andere overkoepelende organisaties en verengingen volgen dit voorbeeld. 


1994

De Thaise katten komen naar Thüringen, hun enthousiaste eigenaars leggen de eerste nauwe, vriendschappelijke contacten aan.

1996

De oprichting van "Runde der Thai-Katzenfreunde", begonnen en geleid door Carola Hopfe.

Duitse, Thaise katten liefhebbers komen samen om de fundering te leggen voor het fokken en ze daarmee populair te maken in Duitsland.


1997

Fokkers uit andere Duitse regio’s en het buitenland treden toe tot de groep; oprichting van "International ThaicommUnion of Bavaria e. V. "(ITC).

Geleid door Carola Hopfe.

.

1999

De Thaise kat wordt erkend in veel overkoepelende organisaties en vrije verengingen. De Thaise kat groeit snel in populariteit in europa. Fokkers van G.U.S., Italie, Zwitserland, Nederland, Hongarije, Oekraine, Denemarken en andere landen voegen zich bij de ITC of worden goede fok contacten.

Vanaf dit moment vormt dit ITC een internationale en onafhankelijke organisatie genaamd   “International Thai Cats” (ITC) en is actief in heel Europa volgens hun duidelijke structuur, eigen richtlijnen en fokdoelen. Verschillende catteries beginnen binnen de regionale groepen gespecialiseerde samenwerkingen.

2004

Fokkers uit Oostenrijk, de verenigde staten en polen voegen zich bij de ITC.

2005

De ITC dient de aanvraag voor de erkenning van de Thaise kat in bij de Amerikaanse overkoepelende organisatie TICA.


2007

De katten die gefokt zijn door de ITC en geregistreerd staan bij TICA zetten de eerste stap in de erkenningsprocedure; de Thai heeft de status gekregen van Voorlopig Nieuw Ras.

Helaas zijn de doelstellingen van andere belanghebbende dusdanig zwaar gewogen dat deze nu aanzienlijk achterblijft bij onze gestelde doelstellingen. Echter blijven de hoge eisen die wij hebben gesteld aan het ras onverminderd van kracht. De vele jaren van het intensief uitzetten van een gezonde brede genenpool van Thai x Thai heeft ervoor gezorgd dat het mengen met andere rassen (Tonkanees, Birmese, de moderne Siamees) onnodig is gebleken. Het zorgvuldig bereikte verschil tussen een Thai en de Siamees mag niet in gevaar worden gebracht.


2014

De allereerste officiële presentatie van de Thaise kat in Italie ( Cernobbio ) bij FiFe. Met enkele Thaise katten van onze ITC – leden.


Mei 2014

RIGA GA FIFe:

De katten gefokt door de ITC, geregistreerd bij FIFe, hielpen de eerste stappen te zetten in de erkenningsprocedure van FIFe: de Thaise kat heeft de Voorlopige Nieuwe Ras status bereikt.


2015

Voor de Thaise kat start de 5-jarige periode van voorlopige erkenning.

De ITC-leden presenteren zich met hun Thaise katten bij de eerste FIFe-tentoonstellingen om te voldoen aan de criteria voor de volledige erkenning van het ras.

Dit zijn de volgende stappen voor de volledige herkenning van het ras:

-Looptijd van de voorlopige erkenning: minimaal 1 jaar, maximaal 5 jaar.

-Fokkerij: minimaal 5 FIFe fokkers in 3 verschillende landen met in totaal 15 verschillende nesten.

-Tentoonstellingen: minimaal 40 katten in de klassen 7 - 12 moeten worden tentoongesteld, elk in 3 verschillende shows; elke kat moet door 3 verschillende juryleden worden beoordeeld (medeondertekenen is mogelijk).


.Tentoonstellingen: alle katten moeten worden gekwalificeerd als 'Excellent' en worden tentoongesteld in 3 verschillende landen.

-Stambomen: zullen door de Commissie worden onderzocht.

-Registratie: alle katten in eigendom van of gefokt door FIFe fokkers / exposanten, in minimaal 3 verschillende landen.

-Registratie: alle katten zijn correct geregistreerd in het stamboomboek van FIFe-leden, in minimaal 3 verschillende landen.

-Gezondheid: Verzamel informatie over de gezondheid van het ras

De oprichting van een systematische Thaise fokkerij in Tsjechië door de Tsjechische ITC-groep begint.


2017

Tijdens de algemene vergadering van de FIFe ontvangt de Thai de volledige erkenning van het ras. Tijdens het seminar van de juryleden volgend op de algemene vergadering werd het Thaise ras in detail aan de juryleden voorgesteld. Natuurlijk was de ITC ook van de partij :).

Vier jaar van hard werken ligt achter ons. De ITC wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit succes, waaronder de volgende clubs en verenigingen: Clube Português de Felinicultura - CPF * PT // Associazione Nazionale Felina Italiana - ANFI * IT // KKKV & ZO Wild Cats Litoměřice * CZ / / Katzen- und Edelkatzenclub Bern KECB * CH // LUX-CAT-CLUB FFL * LUX.


2018

Nieuwe fokkers uit Servië en Finland hebben zich bij ons aangesloten en verrijken de variëteit van onze Thaise foklijnen, welke zijn geregistreerd bij TICA, FIFe en onze vereniging.

International Thai Cats

International Thai Cats ( ITC) is een onafhankelijke organisatie van fokkers en liefhebbers van de Thaise kat op internationaal niveau.