Opět na začátku května, 4. - 6.5. se sešli všichni, kteří milují Thajské kočky a váží si naší společnosti, na našem ročním setkání.

Egon a Michaela vše zorganizovali a nás všechny potom nalákali na slibný program.  A tak jsme se v pátek ubytovali v hotelu Dormero a vydali se na prohlídku města. Díky Sabině Altehagen byla prohlídka velice zajímavá a 2,5 hodiny utekly jako voda.

Passau se chlubilo za krásného počasí nádhernými budovami, kostely, alejemi a nádhernými výhledy. Trochu  unaveni  a s  chutí k jídlu jsme se vydali na večeři do " Alte Bräuhaus". Bylo zde velmi útulno, dobrá nabídka , rychlá , příjemná obsluha a jídlo bylo velice dobré! Po dobrém jídle a s dobrou náladou nebyl žádný problém zvládnout 2 Km zpět k hotelu. U skleničky na "dobré spaní" jsme nechali pomalu doznít příjemný den.


Sobotu jsme začali prohlídkou katedrály. Tato katedrála, se svými impozantními, proslulými varhany a barokním stylem na nás velice zapůsobila. Nakonec jsme byli provedeni muzeem skla s obsáhlou sbírkou sklenic, světel, misek ze skla z různých epoch a regionů. Muzeum bylo rozděleno do 3 budov a několika pater a exponáty byly umístěny těsně vedle sebe.


Závěrečný varhanní koncert nám zajistil husí kůži a korunoval návštevu katedrály.  Ještě v nás doznívaly tóny varhan, když jsme se vydali na kotviště za vyhlídkovou  plavbou lodí. 350 hostů bylo na palubě " Křišťálové lodi" , která je bohatě zdobená a vykládaná krystaly Swarowski. Pomalou obsluhou jsme si nenechali zkazit náladu. Krajina byla nádherná, počasí k nám bylo také velmi vlídné. Zajímavé rozhovory nám příjemně krátily čas.


Autobusem jsme pokračovali nahoru, k Veste Oberhaus. Zde se nachází muzeum, vyhlídková plošina s výhledem na Passau a restaurace s rychlou obsluhou. Zde jsme se nechali dobře obsloužit a každý měl možnost a čas si popovídat. Autobus nás přivezl zpátky do hotelu, odkud jsme se prošli pěšky na italskou  večeři. Výběr restaurace byl opět dobrý, každý si vybral podle vlastní chuti. Jako předchozí večer jsme den zakončili v hotelu a plni příjemných zážitků šli spát.


Neděle byla jako vždy určena pro meeting chovatelů " International Thai Cat's" ( ITC). Připomněli jsme si nejdůležitější body minulého období, Ohniskem pak byla výroční schůze FiFé v Bratislavě, na které bylo plně uznáno plemeno Thajská kočka, což byl výsledek koncentrované a obětavé práce chovatelů ITC. Světová výstava v Rijswijk v Holandsku byla dalším důležitým bodem pro chovatele ITC. 2000 koček ze spousty různých zemí na jedné výstavě - to byla pro nás jedna velká neznámá , se spoustou zážitků.

Přišli k nám noví členové, někteří byli vyloučeni. Probíraly se body pro příští roky. Bude kladen důraz na vypracování přehledu k  otázce zdraví zvířat. Vedle spolehlivých veterinárních kontrol máme k dispozici nové genetické možnosti.  1.9.2018 ve Frankfurtu nad Mohanem zrealizujeme k tomuto tématu zvláštní  seminář. Dále se budeme snažit o vypracování historie Thajek. Vypracujeme stanovisko k tématu " starý typ Siamky v Thajce", s předáním k chovatelské komisi k příležitosti GA der FiFé na konci května v Miláně v Itálii.

Tímto žádáme milovníky a majitele starého typu Siamek o zaslání fotek a historie jejich koček.

Návrhem na příští ITC setkání je Itálie , 27.4. - 29.4.

Carola Hopfe, Gera, 9.5.2019

.

.

Program schůze ITC 2018

International Thai Cats

Jsme nezávislá komunita chovatelů a milovníků thajských koček na mezinárodní úrovni.